Otvorena nova fabrika za proizvodnju hrane za ljubimce

Bez autora
Apr 11 2010

Italijanska kompanija Farmina pet foods je u Inđiji otvorila fabriku za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u koju je investirano oko osam miliona evra. Fabrika će u prvoj fazi zaposliti oko 50 radnika koji su prošli obuku. Oni će mesečno u fabrici proizvoditi 850 tona hrane za kućne ljubimce, a 90 posto proizvoda namenjeno je izvozu. Izuzetno je važno što je veliki deo sirovina za ovu fabriku domaćeg porekla, tako da će i dobavljači imati posao. Srbija uz pomoć ovakvih investicija može postići izvozno orijentisan model privrednog rasta. Ovo je ostvarivanje tog modela u praksi i Srbiji treba oko 100 ovakvih fabrika kako bi najveći deo svog bruto društvenog proizvoda (BDP) ostvarivala u izvozu. Izvoziće se na tržište Evropske unije i Ruske Federacije, a Inđija se pokazala kao veoma sposobna opština za privlačenje novih grinfild investicija. Ovom investicijom, sem koristi od izvoza, supstituiše se uvoz.

Otvorena nova fabrika za proizvodnju hrane za ljubimceItalijanska kompanija Farmina pet foods je u Inđiji otvorila fabriku za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u koju je investirano oko osam miliona evra.

Fabrika će u prvoj fazi zaposliti oko 50 radnika koji su prošli obuku. Oni će mesečno u fabrici proizvoditi 850 tona hrane za kućne ljubimce, a 90 posto proizvoda namenjeno je izvozu. Izuzetno je važno što je veliki deo sirovina za ovu fabriku domaćeg porekla, tako da će i dobavljači imati posao.

Srbija uz pomoć ovakvih investicija može postići izvozno orijentisan model privrednog rasta. Ovo je ostvarivanje tog modela u praksi i Srbiji treba oko 100 ovakvih fabrika kako bi najveći deo svog bruto društvenog proizvoda (BDP) ostvarivala u izvozu.

Izvoziće se na tržište Evropske unije i Ruske Federacije, a Inđija se pokazala kao veoma sposobna opština za privlačenje novih grinfild investicija. Ovom investicijom, sem koristi od izvoza, supstituiše se uvoz.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik